Maatwerk schuttingen
Prettig en eerlijk advies
Top prijs- kwaliteit verhouding
Uitgebreide Service
Altijd bereikbaar

Duurzaam

Verschillende soorten schuttingen nemen een verschillend soort onderhoud met zich mee. Zo moeten houten schuttingen af en toe opnieuw gebeitst of eventueel geverfd worden, maar naar aluminium schuttingen hoeft u jarenlang niet meer om te kijken. Bij Bjorn Kuiper Bouwsystemen doen we ons best om alle schuttingen een zo lang mogelijke levensduur te geven, maar kleine onderlinge verschillen tussen de schuttingen zijn natuurlijk niet te voorkomen.

Duurzame schuttingen

Over het algemeen gaan schuttingen van composiet, aluminium en beton het langste mee, namelijk levenslang. Deze drie materialen zijn het beste bestand tegen het Nederlandse, natte weer en omdat er geen gebruik wordt gemaakt van hout, kan houtrot geen probleem vormen. De oorzaak van houtrot is vaak schimmel, en dat wordt weer veroorzaakt door langdurige vochtigheid. Maar bij schuttingen van composiet aluminium en beton is dit niet aan de orde. Dit wil echter niet zeggen dat alle houtsoorten maar een beperkte tijd meegaan. Bankirai hout zit in de eerste duurzaamheidsklasse wat wil zeggen dat deze houtsoort minstens 25 jaar meegaat ook wanneer het in contact komt met een vochtige grond. Bankirai is namelijk een van de hardste houtsoorten en daardoor weinig vatbaar voor schimmels.

Duurzaam: Bankirai en Douglashout

Naast Bankiraihout is er nog een houtsoort die erg duurzaam is en dat is Europese Douglas hout. Hoewel Douglas hout iets minder duurzaam is dan Bankirai hout( klasse 3-4) hoeft u Douglas hout in principe niet te behandelen mits het niet in aanraking komt met de grond en de zon. Het is een sterke houtsoort door de natuurlijke stoffen die uitharden, maar door de zon kunnen er zonder lak haarscheurtjes in. Wanneer u Douglashout wilt gebruiken voor uw schutting, wordt een behandeling van het hout vooraf sterk aangeraden.

Vragen over prijs en mogelijkheden? Dan helpen wij u graag verder en staan wij u graag te woord. Stel hier uw vragen