Maatwerk schuttingen
Prettig en eerlijk advies
Top prijs- kwaliteit verhouding
Uitgebreide Service
Altijd bereikbaar

Bankirai schutting

Bankirai is een houtsoort die afkomstig is van een boom die Shorea Laevis heet die vooral in Zuidoost-Azië groeit. Het hout dat in Nederland en België gebruikt wordt voor bankirai schuttingen komt echter voornamelijk uit Maleisie en Borneo. Het voordeel van bankirai hout is dat het goed bestand is tegen schimmels en insectenaantasting. Daarmee is het een uiterst populair materiaal voor terrassen, tuinmeubelen en natuurlijk schuttingen.

Bankirai schutting in de tuin

Bankirai hout zit in de duurzaamheidsklasse l. Dat wil zeggen dat deze houtsoort minstens 25 jaar lang goed blijft, zonder dat het problemen oplevert, ook al komt het hout in contact met de grond. In andere woorden: wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een tuinafscheiding van bankirai hout, heeft u een erg goede keuze gemaakt. Bankirai kan tegen een stootje en is daarmee bestand tegen alle Nederlandse weertypes. Ook wanneer het lang vochtig is, zal bankrai hout niet schimmelen omdat het een van de hardste houtsoorten is.

Bankirai in combinatie met andere materialen

Bij Bjorn Kuiper Bouwsystemen plaatsen we naast gewone houten schuttingen, ook schuttingen van Bankirai hout. Zowel de schuttingpalen als de schuttingplanken van bankirai hout kunnen op maat worden gemaakt. Wanneer u zelf een unieke schutting wilt samenstellen, is het mogelijk om bankirai met een ander materiaal te combineren. Zo zijn bankirai schermen heel mooi in combinatie met gladde antraciet betonpalen. Heeft u zelf een combinatie in gedachten, maar twijfelt u nog te veel? Bij Bjorn Kuiper Bouwsystemen helpen we u graag met het concreet maken van u idee. Neem geheel vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch(06-24 73 55 31).

Klik op de afbeelding om meer foto’s van onze projecten te bekijken.

Vragen over prijs en mogelijkheden? Dan helpen wij u graag verder en staan wij u graag te woord. Stel hier uw vragen